CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

Boekpresentatie en kustenaarsgesprek met Sasha Litvintseva, Beny Wagner en Niekolaas Johannes Lekkerkerk

 

 

De publicatie All Thoughts Fly: Monster, Taxonomy, Film van Sasha Litvintseva en Beny Wagner is een voortzetting van een multimedia project dat begon met de film A Demonstration. In beeld en tekst onderzoeken de kunstenaars een manier van observeren en organiseren van de natuurlijke wereld gerepresenteerd door de taxonomieën van monsters aanwezig in de vroegmoderne Europese wetenschap.

De boekpresentatie valt samen met de afsluiting van de tentoonstelling A Demonstration bij CIAP. Tijdens het evenement gaan de kunstenaars in gesprek met curator en schrijver Niekolaas Johannes Lekkerkerk over de film, het boek en hun onderzoek. Het gesprek wordt live gestreamd.

Meer info over het evenement volgt binnenkort.

All Thoughts Fly: Monster, Taxonomy, Film
Auteurs: Sasha Litvintseva, Beny Wagner
Ontwerper: Christophe Clarijs.
Het boek is uitgegeven door Sonic Acts (Amsterdam) en gecoproduceerd door CIAP.

LOUISE OSIEKA WORDT NIEUWE DIRECTEUR C-MINE

C-mine blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. In die 10 jaar is C-mine uitgegroeid tot een gewaardeerde site voor kunstenaars, studenten, ondernemers en bezoekers. C-mine bouwde systematisch aan zijn ecosysteem van artistiek ontwerpend denken, creëren en ...
lees verder

Een nieuw huis voor CIAP en FLACC

De komende jaren gaan CIAP en FLACC gezamenlijk bouwen aan een nieuwe toekomst op C-mine (Genk) met een nieuwe infrastructuur, waarin de twee organisaties hun plek gaan vinden. C-mine is een voormalige mijnbouwsite die in 2010 werd gerenoveerd ...
lees verder

Symposium Drawing is Thinking – Thinking is Moving

In navolging van de tentoonstelling Drawing is Thinking – Thinking is Moving die in het najaar van 2016 in CIAP plaatsvond, wordt op 26.10 een internationaal symposium georganiseerd op de LUCA-campus, Sint-Lucas Gent. Als mede-curator van deze ...
lees verder

HARALD THYS & JOS DE GRUYTER: EEN GOED GESPREK

Artist talk / performance by Jos de Gruyter & Harald Thys. Start: 18u30 - 21u00                         In samenwerking met PXL MAD Vrije Kunsten
lees verder

Very Contemporary Bus Tour 12 en 13 november 2016

Very Contemporary, het netwerk van veertien instellingen in de Euregio Maas-Rijn waarvan CIAP deel uitmaakt, nodigt je uit om de Euregionale kunstenscène te verkennen. Tijdens het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november ...
lees verder

Kasper Bosmans interview in Conceptual Fine Arts by Piero Bisello

Kasper Bosmans interview Conceptual Fine Arts by Piero Bisello
lees verder