Missie

CIAP fungeert sinds 1976 als baken voor hedendaagse audiovisuele en beeldende kunsten in Hasselt. Als een onafhankelijke, niet-commerciële ruimte organiseert CIAP een divers, experimenteel programma van zowel nationale als internationale opkomende kunstenaars, als onterecht ondergewaardeerde lokale kunstenaars.

CIAP bezet momenteel het voormalige Limburgse Provincieraadsgebouw dat in 1906 werd opgetrokken door de Brusselse architect Paul Saintenoy. Het gebouw is beschermd als architecturaal erfgoed en vormt het uniek kader waarin de tentoonstellingen, alsook publieke evenementen, lezingen, performances en filmvertoningen plaatsvinden.

CIAP functioneert als Kunstverein, waarbij het engagement en de betrokkenheid van de leden een prominente rol bekleedt. Samen met haar leden plant CIAP verschillende trips in binnen- en buitenland en krijgen de leden voorrang bij de aankoop van de edities.

CIAP produceert 6 nieuwe tentoonstellingen per jaar en is gratis het hele jaar toegankelijk op uitzondering van maandag en dinsdag.  

CIAP is lid van VERY CONTEMPORARY, een netwerk van 11 hedendaagse kunst instituten in de Maas-Rijn Euregio. Samen hebben zij als doel om de bewustwording te vergroten van wat de regio in termen van visuele kunst te bieden heeft.